• .

syabas

Posted by kaki KARUT On 1:16 AM 22 tengah carut

ritu aku tengok tv.  sebenarnya malas jugak la nak tengok tv ni. tapi dah member ajak tengok Malaysia tanah tumpah darahku ni lawan bola. aku tengok jugak la. bukan nak kritik ape lagi nk komen. tapi apakan daya. dah aku tak ada topik. so. terpaksa la team ni terima tempiasnya.

di mana kita 
korang tengok tak game tu? ape bezanya main kat taman tak pakai kasut dengan main kat stadium dekat stadium pakai kasut?

bezanya hanyalah kasut dan stadium. 

taktik. cara. matlamat. persefaham.  visi. misi. pendedahan. 

ape lagi yang tak cukup yang mampu nak bezakan cara main kat taman tak pakai kasut dengan mereka-mereka yang main dekat stadium pakai kasut? kalau tengok  cara permainan hari tu. memang kita nasib kita terlalu baik. sebab kita memiliki seorang penjaga gol yang sangat low profile, tenang, dan tahu persefahaman antara bola dan glove dia. amboih. kembang lak hidong penjaga gol kita.
terbaik dari kita.
 pelik tapi benar. jersi setiap kali tournament mesti tukar. tapi player yang bermasalah tak pulak tukar. nak harap aku jadi player. berzaman pon blom tentu. 

tapi itu lah hakikatnya. bila team kita hanya menyerang 3 ke 4 kali. 

coach pon akan kata "kita memiliki beberapa peluang di depan gol jika tak di sia-siakan. konpem kita menang"

sedangkan

coach lawan pon tak sempat nak kata apa walaupun dah serang berkali ganda lebih dari team kita. 

sepak dan sepak. itu lah pendirian kita. 

hiasan je ye.

tapi syabas Malaysia sebab berjaya melangkah ke final. seteruk aku kutuk pon. aku tetap ke Bukit Jalil ahad ni dengan baju baru. bendera. tiket grandstand. nak tengok korang main. nak tengok korang kena tackle. nak tengok korang score goal. dan yang paling penting.


aku nak tengok awek yang boleh di tackle.

hari memang aku bagi ceramah. 

Categories:

22 Response for the "syabas"

  1. hensemnye penjaga gol.. =B

  2. ye sophie. tapi hensem lg sy..
    hahaha

  3. dylli says:

    itulah masalahnya.
    siapakah anda?
    dari hari tu cheq tertanya tanya.
    -___-

  4. fifie says:

    mana hilang.. lama x mencarut... ;p

  5. dyla : hg pnya secret admirer..hahaha

    fi : bz sket. klas dah start...haha

  6. fifie says:

    oooo... belajar mana ??? kenapa tak buat chatbox ? kan sng mau chat...

  7. blajar mn di rahsiakan.
    kang kantoi lak...hahahaha
    cari je u yg dah start blajar..hihi

    nnt la. mls nk register2 ni..
    hihi..
    ;p

  8. dylli says:

    choiii..
    sungguh tak boleh blah.
    siapakah?
    siapakah?
    siapakah?

  9. biarlah rahsia...
    hahaha

  10. dylli says:

    ciss..
    tertanya-tanya.
    kawan sekolah kah?
    kawan UiTM kah?

  11. yg kiut2...
    hahaha

  12. dylli says:

    apa kiut2?
    laki ka pompuan ni?
    half2 ka?
    HAHAHAHA..

  13. fifie says:

    poli ?
    uia?

    ermm.. yang tu je laaa yang tau pun...

  14. dylli says:

    UIA.????
    POLI.??????

  15. u all ni...hahaha

    satu2 nya U yg dah start class skrg...sng je..
    hahaha

  16. pemadam says:

    3-0 tahniah melaysia!

    jgn dgr enchik ni ceramah. teruskan usaha korang..

    p/s : hahaha.. :D

  17. dylli says:

    duhhhh

  18. pemadam : cekgu jeles la tu xdpt join org kat stadium..hihi

    dila : cuba hg cari2 blek..
    haha

  19. pemadam says:

    tau pun.. cmne nk g, takut terkena pancaran laser je.. buta

  20. tu la...
    kang x pasai..
    mmbujang sy kn..
    haha

  21. dylli says:

    hoi.
    nak cari macam mana kah?
    aku runsing.
    klu pun tak da.
    sekolah atau UiTM?

  22. kenapa aweks2 gila kn khairul fahmi tuh? aku dh jeles ni xD